PirosPirula.hu | Egy blog a neomaszkulinitásról és a férfias értékekről.

A keret, ami téged összetart!

2018. 05. 20.

A keret az, ami összetartja a személyiséged. Ha eddig egy szottyadék unalmas kripli voltál, akkor itt az ideje, hogy egy acéltökű humorágyúval felszerelt PIMP legyél!

Amikor sikereket szeretnénk elérni az életben, legyen szó a célok megvalósításáról, munkáról, csajokról – akkor nem árt, ha megfelelő hozzáállással viszonyulunk a dolgokhoz. A pirospirula elméletben ezt a személyiségünk “keretének” nevezik. Ahogy egy festménynek is van kerete, ami az egész vásznat összetartja – úgy kell a Férfinak is egy keret. Egy keret amin keresztül a világot szemléli és amit a világ lát belőle ezen keresztül. Ha nincs keret, a vászon összeesik.

A keret egyfajta pszichológiai konstrukció, ami segíti utunkat. Ahogy egy ember lehet pesszimista vagy optimista is – csak választás kérdése, úgy cserélgethetjük mi is a kereteinket. A jó hír az, hogy korlátlan számú keretet kitalálhatunk magunknak, sőt ez több összetevőből is állhat. Ahogy egy való világ beli keret is lehet ébenfa alapú, dió berakásokkal, úgy a személyiségünkre is felaggathatunk mindenféle extra összetevőt.

Egy unalmas szottyadék voltál egész életedben? Nosza, cseréld le a keretet!

Viselkedj úgy, mintha már átélted volna a világ összes kalandját, mintha lenyelted volna a (piros pirula mellett) az izgalmasság kapszuláját. Legyél a társaság középpontja. Dobd ki az elhasználódott ütött-kopott régi keretet és cseréld le egy színes LED-szalagra. Az élmények és lehetőségek nem maguktól nőnek ki a földből, hanem meg kell teremteni a lehetőséget, hogy megjelenjenek! Te leszel ezentúl az, aki az élmény varázsitalát kínálja!

Az egész keret-cserélősdi dolog lényehe, hogy addig kell tartanod a keretet, amíg az részedé nem válik. A rosszmájúak máris felböfögik, hogy “de hát ez csak színészkedés” és igazuk is van. Viszont gyakorlat teszi a mestert és, ha valaki kitartóan próbálja formálni a személyiségét, akkor egy idő után az anyag engedelmeskedik és változásokon megy keresztül az ember. Az angoloknak van egy erős mondásuk erre vonatkozóan:

“Fake it until you make it!”

Magyarul pont azt jelenti amit az előbb is mondtam: “Csináld, amíg részed nem lesz!

Egy önbizalomhiányos szűzkripli egyetlen megoldása a személyiségbeli problémájára (mert a negatív töltettel rendelkező személyiség igenis probléma), ha kidobja azt a kukába. Le kell cserélni a negatív gondolkodást. Nem azt kell mantrázni, ami az általunk elképzelt jelenlegi állapot, például “nem vagyok elég jó neki, ilyet még nem csináltam, nem tudom megcsinálni, szar vagyok, nem merem, félek, túl szép, mi lesz ha…” hanem egy időugrással magunk elé kell képzelni az idealizált énünket, amit a jövőben birtoklunk:

Titánként lépkedünk az emberek között és tudjuk mi a célunk, mit akarunk csinálni. A tökeink acélból vannak, és nem számít milyen falat állít elénk a sors, mert úgyis egy hatalmas lyukat fejelünk bele – vagy ha ez nem járható út, akkor is a fejünket használva sikerre visszük a dolgot.

A valóság az, hogy nem azért voltál sikertelen, mert felsoroltál 10 okot, hogy szerinted miért voltál sikertelen – hanem azért mert sikertelenként tekintettél magadra.

Ismerd fel, hogy milyen haszontalan kereteket öltöttél eddig magadra, és cseréld le azt őket egy új és jó keretre.

Ha már egy ideje a párkapcsolatok tengerén lubickolsz, akkor már nem csak a saját magadat összetartó kereteken gondolkozz, hanem azon is, hogy te milyen világot engedsz be az életedbe. Alább egy ideális keret egy 30-40 éves férfinak:

“Egy alfahím vagy, aki tudja mit akar, és tudja, hogy hol a határ. Nem szereted, ha neked hazudnak. Nem szereted, ha mások többre tarják magukat, mint amennyik valójában. Nem szereted a manipulatív nőket. Szereted a kalandokat, és próbálsz minél többet átélni. Aki hozzád csatlakozik egy kaland során, azt társadnak tekinted nemtől függetlenül és együtt élitek át amit át kell élni.”

Természetesen egy nő tesztelni fog téged, hogy vajon hol jársz a “fake it until you make it” utadon. Vajon tényleg csak egy ócska színész vagy, aki próbálja rendberakni az életét, de valójában egy csődtömeg – vagy az vagy akinek mondod magad, egy alfa, akinek a világába érdemes belépni, mert ott csoda vár? A teszt során a nő képletesen próbálja összezúzni a keretedet egy jó nagy kalapáccsal. Ezt nevezzük shit testnek – de erről majd egymásik bejegyzésben. Azért próbálják mások összezúzni ezt a keretet, hogy kiderüljön ki is vagy valójában. Ez egy fontos információ lehet egy nőnek, akiben továbbra is azok az ösztönök munkálkodnak, mint az ősi elődeinkben, és aki próbálja kiválasztani azt a “hímet” aki hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkező utódot tud létrehozni, mint ő maga és akivel egyáltalán érdmes időt tölteni, kapcsolatot teremteni, mert egy értékes személyiség.

Ne felejtsük: Nem a külsőségek határoznak meg egy kapcsolatot (legyen szó férfi nő kapcsolatról – vagy barátságról két férfi között) hanem az, hogy milyen a valódi éned. És itt a valódi szót tessék 7x aláhúzni.

A keretek felöltésének egyik alapszabálya, hogy ha egyszer felöltöttél egy keretet, akkor az elpusztíthatatlan és átjárhatatlan legyen. Így biztosítod azt, hogy egy idő után az belépüljön a személyiségedbe és ne kelljen “színészkedni” mert valójában tényleg TE vagy az. Egy keret felöltése után az leszel TE és a régi negatív éned megszűnik illetve megszűnik az is, ahogy eddig tekintettél a világra. Ha valaki ocsmányul átgázol a világképeden: például (a fenti kerethez) adódott egy nő aki megcsalt és utána próbálja visszakuncsorogni magát, akkor a régi béta éned visszaengedné a punci után áhítozás apropójából – de amint megteszed ezt a keretednek annyi, és ha még vonzódott is hozzád a (volt) barátnőd egy kicsit, ez mind elvész. A keretben leírt szabályok univerzálisak és ez lesz az új valóságod.

Persze nem csak a meglett és világlátott férfiak alkalmazhatják ezt a keretes témát, hanem a huszas éveikben járó kalandorok is:

25 éves vagyok. Komoly fejlődésen mentem keresztül, de továbbra is lazán veszem a világ dolgait. Mindig jó kedvű vagyok és ez átragad másokra is. Szeretem a csajokat megnevettetni és néha elpattintani pár pajzán rámenős viccet. Szeretem a videojátékokat és programozó leszek. A kockaság menő és már most hoznak a konyhára a kiadott játékaim, aminek bevételéből élményeket vásárolok. Nem szertem, ha szórakoztató központnak tartanak. A gyeplő az én kezemben van, a dominancia sótartóból én sózom mindenki ételét! Kedvelem őszinte embereket, akik hasonlóan céltudatosak, mint én.

A lényeg az, hogy cseréld le a fejedben rikácsoló negatív hangot és szabj magadra egy olyan keretet aki TE vagy – illetve aki TE LESZEL egy idealizált világban.

Hoppá, és mi a helyzet, ha egy fiatal 16-18 éves srác vagy?

16 éves vagyok bár egy hónap és 17 leszek, és már tudom hogyan kell a csajokkal bánni. Én vagyok a társaság egyik mozgatórugója. Arra jöttem rá, hogy ha kevésbé szűrjük meg a mondanivalónkat az emberek egyre jobban kedvelnek. Fura dolgaim vannak, szeretem a fizikát sőt metálos arc agyok annak ellenére, hogy az osztályban szinte kötelező a tüc-tüc. Ezért először nem úgy néztek rám ahogy kéne, de kitartottam mint egy szikla és már én vagyok az osztályban a tudós headbangelő jóarc srác. Az osztály felnéz rám, közösen toljuk a csínyeket. A csajok odavannak a rosszfiúkért, és hát mit tegyek repdesnek körülöttem, mint muslica a koccintós bor körül.

És most te jössz kedves olvasó:

  1. Írj össze magadnak egy pár mondatos keretet. Olyat amilyen szeretnél lenni. Olyat, ha lenne egy kívánságod ami biztos teljesülne, akkor ilyet kívánnál.
  2. Öltsd magadra a keretet. Kezdj el itt-ott ennek megfelelően viselkedni. Próbáld formálni a személyiséged!
  3. Ha már úgy érzed hosszú távon is menni fog, akkor határozd el, hogy ezentúl ez leszel te.

Itt egyszerre te vagy a szobor és a szobrászművész!