PirosPirula.hu | Egy blog a neomaszkulinitásról és a férfias értékekről.

A szexista iPhone és az elnyomó hangfelismerő esete.

2019. 03. 12.

Nőnap alkalmából egy magát feministának valló politikus összegyűjtötte a legégetőbb női problémákat!

Ejha, nőnap alkalmával megsokasodtak Facebookon a nőket istenítő, és piedesztálra helyező bejegyzések, hisz ha pinád nőtt a lábad közé az ünneplendő teljesítmény. De most nem erről lesz szó.

Az egyik nyomokban manginadarabokat tartalmazó politikus szépen felszállt a feminista vonatra és a hajbókos virágcsokros köszöntés mellett összeszedett pár érvet nőnap alkalmából, ami állítólag bizonyítja a férfiak elnyomását és hogy milyen sanyarú sorsuk is van a nőknek, mert idézem “nem fér el a zsebükben az iPhone”. Hogy mi?

Lássuk a bejegyzést, amit a Momentumos Kádár Barnabás vetett digitális papírra:

Nézzük meg pontról-pontra, hogy mi az igazság:

“Női zsebek elenyésző százaléka elég nagy ahhoz, hogy beleférjen egy okostelefon (az iPhone X a vizsgált női zsebek 40, míg a férfizsebek 100%-ba fért bele).”

Elképzelem, ahogy az Apple vezérigazgató, Tim Cook szivarozva ül az irodájában és miután elnyomta a csikket a konyhából visszatérő sörszállító nőstény titkár arcán, odaszól a többi patriarcha összeesküvőnek, hogy “Tudjátok mit? Basszunk ki a nőkkel és legyen 14 centis az új iPhone!” azok meg röhögve helyeselnek, végül mindenki megy haza asszonyt verni, ahogy a szokás kívánja.

Persze, hisz az Apple köztudottan olyan cég, ami nem végez antropometriai méréseket, nem követi a felhasználói szokásokat, nem nézi meg az ergonómiai igényeket. A 14 centi egy HATALMAS méretű eszköz, ami a nőelnyomás szimbóluma. Még falloszból is sok, nemhogy iPhone-ból! 🙂

Még véletlenül sem azért lett ekkora az iPhone, mert

  • a felhasználók szeretik a nagy képernyőt,
  • mert ezt taperolva könnyebb egész nap a barátnőkkel a Messengeren lógni,
  • mert ezen a képernyőn könnyebb gépelni,
  • mert így jobban látod a csücsörítős szelfit amit a lerészegedős esti buli előtt lősz.
  • Esetleg Barnabás nem gondolkodott el azon, hogy talán ekkora méretbe fér bele a 3D arcszkennelős technológia?
  • Vagy a 1.5 napos üzemidőt biztosító akksi ekkora házat követel magának?

Miért nem áll ki a Momentumos politikus a tabletek nőelnyomást szimbolizáló mérete miatt? Hisz egy tablet egy női zsebbe sem fér bele. Különben is, a női ruhák többségén nincs is zseb. Ezek szerint már magát az iPhone-t csak azért hozták létre, hogy megkeserítse a nők életét!!!

“A Google hangfelismerője 70%-kal kisebb eséllyel ismeri fel a nők által adott parancsot.”

A Google hangfelismerője úgy tanul, hogy hallgatja a felhasználók utasításait, lényegében egy apró mesterséges intelligencia, ami a hangmintákat elemezve válik egyre jobbá. Több tech vénájú férfi van, mint nő, ebből adódóan több férfi beszél a hangfelismerővel, így az jobban reagál férfi hangra. Ez bizony égbekiáltó szexizmus! Eggyel nőtt az elnyomó szoftverek sora. Ezek szerint kedves lányok, többet kéne beszélgetni a Google Asszisztenssel és kevesebb pucsítós popsis képet kéne lőni Instagramra.

Ez olyan, mintha én férfiként bedurcáznék azon, hogy az iPhone Siri asszisztense, a Microsoft Cortana asszisztense, a Google Asszisztens, az Amazon Alexa, sőt még az OSX operációs rendszer szövegfelolvasója is NŐI hang?! Micsoda elnyomás, jaj!

“Az átlagos nyári irodai klíma 5 fokkal hidegebb, mint ami nők számára ideális lenne az eltérő anyagcseréjük miatt.”

Oké, akkor állítsuk be a nők számára ideális hőmérsékletűre. Remélem akkor is írsz egy felháborodott bejegyzést: “Az átlagos nyári irodai klíma 5 fokkal MELEGEBB, mint ami a FÉRFIAK számára ideális lenne az eltérő anyagcseréjük miatt.”

“Nők nagyobb arányban szenvednek munkahelyi baleseteket a nem rájuk méretezett munkaeszközök miatt.”

Nagyon szépen megkonstruált mondat, a feministák kedvenc taktikáját, a “paraméter-kiragadás” technikáját alkalmazza. Alapvetően a munkahelyi balesetek 93%-át férfiak szenvedik el. (forrás) Viszont, ha veszünk egy jól specifikált paramétert, a munkaeszközök méret eltérése által okozott balesetek számát ott már a nők vezetnek. Így kell hergelni a közvéleményt.

A brit rendőrség golyóálló mellénye nem veszi figyelembe a nők mellét, ami már halálhoz is vezetett, amikor egy rendőrnő emiatt levette a mellényét és megkéselték.

Ja, hát ha leveszed a mellényt…

A rendőrré váláshoz egy fizikai szintfelmérőn kell átmenni. A nők sokkal rosszabbul teljesítenek ezen a szintfelmérőn. Egyes országokban már alacsonyabbra vették a mércét a nők esetében, így kevesebb követelmény vonatkozik rájuk, mint a férfiakra csak, hogy több nő legyen a rendőri állományban a lassan mindenhova beférkőző női kvóta intézményének megfelelően.

Alapvetően a női test nem a rendőrségre termett. Se üldözésre, se közelharcra, se például sérültek elhurcolására nem alkalmas. Képzeljük el azt, hogy egy utcai verekedés vagy lövöldözés során megsérültünk és jön egy 50 kilós rendőrnő, aki nem bír elhurcolni és elvérzel. Szép kilátások.

Egy mellényt az átlagra szabnak, nem veszik figyelembe se a kövéreket, se a soványakat, se az esetleges melleket, aminek nincs helye a rendőri vagy honvédelmi szakmában. Biztosra veszem, hogy van nagyon erős rendőrnő is, aki még az alumínium stoptáblát is papírcsákóvá hajtogatja a nagyajkaival – de a legtöbb nő, nem alkalmas rendőrnek és nem is mennek annak.

“A szívroham tüneteit és a használt gyógyszerek nagy részét is férfiakon tesztelték”

Ez nem igaz. A többfázisú gyógyszerengedélyezésnek szigorú szabályai vannak. A szabályok között szerepel a kor, mellékbetegségek és a nem mellett szinte az összes testi és emberi paraméter nyilvántartása is (néha még a földrajzi helyzetet is felírják, hogy kizárják a környezeti hatások okozta statisztikai torzulásokat).

A véletlenszerűség és a kettős vak kísérlet (amikor sem az orvos, sem a beteg nem tudja, hogy igazi vagy placebó gyógyszert kapott) kizárják a hibákat. A tesztelt férfiak és nők közötti arányeltolódás pedig a hatalmas számú minta után irrelevánssá válik. Például, amikor egy gyógyszert a világméretű bevezetés előtt összesen 1 millió emberen teszteltek akkor teljesen mindegy, hogy 60%-a a tesztelőknek férfi és 40%-a nő, mert ez is hatalmas számú (400’000) női mintavételt tartalmaz.

“Ha nő vagy és ugyanolyan közlekedési baleset ért, mint egy férfit, akkor 17%-al nagyobb esélyed van meghalni”

Ezért kell Szaúd-Arábiába költözni, ahol a női autóbalesetek száma 0. Viccet félretéve:

Nem véletlenül illik a “gyengébbik nem” kifejezés a nőkre. Egy természet adta állapotot kér a kedves politikus számon a férfiakon. Jó, hogy nem írja oda azt a kérést is, hogy “Miért nem tudnak a férfiak is legalább annyian megdögleni a karambolban, mint a nők”. Egyébként pont ilyen adatokat kapunk, ha az idősek/fiatalok különbségeit nézzük, vagy a magas emberek/alacsony emberek különbségeit vagy a gyerekek/felnőttek különbségeit. Egy kisebb testet kisebb eséllyel szúrja át az oszlop, viszont hamarabb elvérzik. Egy fitt test túlélőbb, mint egy idős test. És igen, egy nő gyengébb, mint egy férfi.

“Amíg ilyen égbekiáltó különbségek vannak a két nem között, addig ezek felszámolása mindenki kötelessége. Ezt kívánom nőnapra, és ez bizony feminizmus. !! Ezért is vagyok feminista!”

Míg az írás elején bemutatott érveken úgy nevettem, hogy majdnem kiesett a számból a piros pirula, addig az utóbbi érveken csak szörnyülködni tudok. Ez a mániás egyenlőségjáték, a férfiak sorok közötti hibáztatása elszomorító. Bizonyára ha lesz Barnabásnak gyermeke és az egyik magasabbra nő, mint a másik akkor szépen lefűrészel a sípcsontjából pár centit a hórihorgas elnyomónak és kiegyenlíti a méreteket.

Én úgy érzem, hogy Barnabás nem azért gyűjtötte össze a fenti vázlatpontokat, mert tényleg foglalkoztatja az okostelefonok patriachális elnyomó szerepe, hanem mert politikai tőkét tud ebből az abszurd témából kovácsolni és tudat alatt reméli, hogy a férfiak bemószerolásával és félreállításukkal talán felkelti pár pátyolgatni való nő érdeklődését, hisz ő egy fényes páncélzatú lovag, aki harcol a méretes ÁjFónok és értetlen hangfelismerő szoftverek ellen!