PirosPirula.hu | Egy blog a neomaszkulinitásról és a férfias értékekről.

Alfahím VS Bétahím

2018. 04. 23.

Alfahím - akiért oda vannak a nők. Saját magunk 2.0-ás verziója. Legyél te is alfa - nyeld le a piros pirulát!

Amikor 8 éves koromban megkérdeztem Anyukámat, hogyan hozzam az akkori szerelmem tudtára, hogy tetszik nekem és “pillangók repdesnek Tőle a gyomromban”, akkor azt a tanácsot kaptam, hogy vigyek neki csokit és virágot. Végül amellett döntöttem, hogy leírom egy lapra az Ő nevét és a saját nevemet, körberajzolom egy piros szívvel és a kezébe nyomom. Meg is valósult az akció: Suli után a 2. osztályban kapott postairón piros végével egy kitépett füzetlapra elkészítettem életem művét, odamentem Hozzá és odaadtam neki.

Utána elszaladtam.

Ahogy serdültem, a téma többször is előkerült és minden alkalommal amikor tanácsot kértem egy nőtől, nevezetesen az Anyukámtól vagy a Nagymamámtól mindig azt a javaslatot kaptam, hogy “legyek vele kedves”, “vigyek neki virágot”, “írjak neki verset”. Ez tűnt logikus megoldásnak, hisz az ember ezt látja a Hollywood-i filmekben, reklámokban és amikor megkérdezünk egy csajszit, hogy mi az álma, akkor legtöbbször egy szőke hercegeről áradozik, aki fehér lovon vágtat el vele a naplementében, egy szál rózsával a szájában. A tanács sosem jött be, sőt – mintha pont az ellentettje valósult volna meg: minél kedvesebb voltam annál inkább nem tekintettek potenciális partnernek a nők.

A valóság az, hogy amikor a lányok kezdenek nővé érni, akkor egyáltalán nem a most felvázolt hős-szerelmes típusba zúgnak bele, hanem a köznyelv által “rosszfiúknak” emlegetett típusba. A rosszfiú skála az egyszerű sikeresnek mondható férfitól egészen a badass, az éjszakai bulik után lakásra felmenős, ronggyá kefélős, “csak úgy megtörtént” kalandokig terjed.

“Én nem olyan lány vagyok! (a kukák mögött viszont igen)”

A “rosszfiú” kifejezéstől borsódzik a hátam, mert legtöbbször a Nők lapja és egyéb női magazin emlegeti. Maradjunk inkább a RedPill magyarul PirosPirula tanok hivatalos megnevezésénél: Az alfahímnél.

Az állatvilágban az alfahím az aki a státusza miatt megkaphat minden nőstényt. Az emberi világban kicsit árnyaltabb a dolog, viszont mivel az ember karakterisztikájában állatnak számít, ezért nem tűntek el azok az ősi ösztönök, amik a világunkban sok helyen munkálkodnak. Ilyen a dominancia, az erő, a tapasztalat, a szociálisan fejlett viselkedés, a státusz…

A férfiak egy része már rájött, hogy ha a nők által adott tanácsok helyett valami MÁST csinál, akkor ér csak el igazi sikereket.

Ki az alfahím?

Egy alfahím tudja, hogy mit akar. Vannak céljai, aminek eléréséért nap mint nap munkálkodik. Akadályt nem ismer, a bukás nem tántorítja el a tettől. Ha el is bukik, akkor tanul a dologból és újult erővel lát munkának. Az alfahím célját első ránézésre önös érdek vezérli – de ha belegondolunk egy alfa társának (~nőstényének) lenni kiapadhatatlan forrással jár. Ami egy nagyon vonzó dolog. Egy céltudatos ember társaságát bárki szívesen keresi. Egy céltudatos embert bárki szívesen követ.

Egy alfahím vezető jellem és tud dönteni. Magabiztos a tudásában legyen szó bármiről: az apró dolgokról kezdve, mint, hogy hol legyen az első randi, a komolyabb döntésekig. Vonzó, ha egy randin te javasolsz helyet és meglepetésként harangozod be a pontos címet, ahelyett, hogy “Hát nem tudom, mi legyen mit szeretsz?” mondatokat nyökörögnél. Vonzó, ha egy közösségben te vagy a kezdeményező, aki irányítja a társaságot. Vonzó, ha megfogod a kezét és vezeted Őt az életben, mert te tudod hogy kell. A vezető jellem a kezdeményezésben nyilvánul meg.

Egy alfahímnek a közösségben státusza van, amit ő kivívott a tetteivel. Egy alfára a közösség tagjai felnéznek, mert értékes ember, értékes a közösség számára. Összekapcsol embereket az ismertségi hálóján keresztül. Könnyen teremt kapcsolatokat, mert a mai világban az emberi kapcsolat hatalmas érték. Őt követik, ő van a közösségi háló középpontjában. Persze ő is követhet embereket, hisz a tanuláshoz a példakép nélkülözhetetlen, de az alfa lokálisan a csúcson van.

Egy alfahímnek az életben státusza van. Egy alfa tudja hogyan kell dolgokat csinálni és alkotott valamit. Mai anyagias világunkban a ranglétrán való magas pozíció is egy vonzó opció lehet. A magas státusz biztonságot és hatalmat és egyben kikapcsolódást és gondtalanságot jelent – amit ki ne szeretne élvezni? Egy alfahím a kivívott státuszát felhasználja arra, hogy még több dologhoz jusson hozzá. Egy nőnek nem dicsekvés képpen tálalja a megszerzett materiális vagy immateriális javakat, hanem “Gyere, megmutatom az ÉN világomat” jelszóval.

Egy alfahím erős. Nem csak mentálisan, amivel a fenti akaraterőhöz köthető dolgokat vívja ki magának, hanem testileg is. A férfiasság látszik a kisugárzásán. A tesztoszteron jótékony aktiváló hatása tükröződik az elméjén és a testi erőn is. Az 1950-es évektől kezdve, már nem kell “levadászni a táplálékot, és medvékkel sem kell harcolni”, hisz az étel házhoz jön és a biztonság adott. Azonban évmilliókig munkálkodó ősi ösztönöket nem lehet egyik évszázadról a másikra kiirtani: Egy erős férfi vonzó. Egy sportos alkat – kérdezzük meg bármelyik nőt – kívánatos.

Egy alfahím magabiztos, de nem öntelt. A világról egy olyan megingathatatlan képe van, amiben az egyik alaptörvény, hogy ő sikerrel jár. Nyugodt, lassan beszél. Jelenlétéből sugárzik, hogy ő tökéletes kontrollt élvez a dolgok alakulása felett. Egy alfa ezért nem kér bocsánatot, mert biztos abban, hogy amit tesz az úgy volt helyes. Egy alfa sosem rossz kedvű a dolgok alakulását tekintve, mivel pontos képe van a világról és céljairól így ő az aki körül vibrál a levegő és szikrázik a szeme a magabiztosságról.

Egy alfahím a valóságot a saját szabályai szerint formálja. Nem dicsekszik a sikereivel, teszi amit tennie kell. “Vagy felszállsz erre a vonatra és csatlakozol hozzám – vagy lemaradsz” mentalitást képviseli magabiztosságával. Nem ítél meg másokat, ha esetleg nem olyanok, mint ő hanem csak példát mutat.

Egy alfahímet nem érdekli mit gondolnak mások. Nem hagyja, hogy mások véleménye formálja az ő világát, nem hagyja, hogy mások akadályozzák. Ő egy szikla, akire nem hat a szél, az eső, a villám vagy az árvíz sem.

Egy alfahím domináns. Egy férfi-nő kapcsolatban ő a FÉRFI. Nem is kell más kifejezést keresni, mert a “férfi” szó önmagában hordozza azt a jelentést is, hogy a dominancia hierarchiában a nő van alul a férfi felül. A dominancia sok mindent jelent: kapcsolódik a szex-hez is illetve a felelősséghez is, mert egy domináns fél nagyobb felelősséget vállal a kontroll gyeplőjének megfogásával.

Egy alfahím saját magának a 2.0-ás verziója. Vonzó az, aki kihozta magából a maximumot és teljes potenciállal él. Aki becsüli saját belső énjét, nem szennyezi azt negativitással, becsüli saját testét és becsül másokat. Egy alfa nem tökéletes, de teljesen elfogadja magát. Egy alfa aktív.

Egy alfahím a béta hím ellentettje.

Ki a bétahím?

Egy bétahím a jellemében, küllemében visszataszító. Nem becsüli saját magát és ezzel akaratlanul is azt jelzi, hogy másokat sem becsül. Ha önmagáért nem képes megtenni dolgokat, akkor az az önbecsüléséről és a magabiztosságáról állít fel egy negatív képet. Kifogásokat keres az életben, és ha valami nem sikerült akkor ellenállhatatlan kényszert érez, hogy megmagyarázza miért nem sikerült (mások miatt) az amit eltervezett.

Egy bétahím sodródik. Nincsenek céljai az életben, vagy mások döntenek helyette. Ez a nők számára a legkevésbé sem vonzó, mivel ez bizonytalanságot, kiszámíthatatlanságot jelent. Ki az aki ilyen embert önszántából követne és rábízná életének egy szeletét?

Egy bétahím legfeljebb második opció lehet. Vagy még az sem. Vannak omega-hímek is, akik még az önös érdekből szolgáltatott kedvességet sem tudják megadni. A bétahím mindig az alfahím nyomában lépked. A nők az alfahímet vágyják és csak ha minden kötél szakad, akkor váltanak a bétára.

Egy bétahím kiszolgál és ezt a nők kihasználják. A bétának szüksége van valami kapaszkodóra hisz sikertelensége miatt kiéhezett. Ezért ő a szolga taktikát választja: pénzforrás vagy kedvességforrás válik belőle, akit ki lehet használni. Ha hiányzik belőle mindaz, ami egy alfahímből, akkor azt helyettesítheti a pénz. (Láttunk már a világtörténelemben pénzes férfiakat, akik mellett ott csillogott a kis fiatal csitri, aki leginkább a bankókhoz vonzódott.) Ha még pénze sincs a bétának, akkor jöhet az “önző kedvesség” amit csak azért szolgáltat, mert valamit vár cserébe. Legtöbbször szexet. Szegény béta azt hiszi, hogy az alárendelt kedvesség bugyinedvesítő hatású.

Egy bétahím maximum barátnak , akinek a vállán ki lehet sírni magunkat, hogy “milyen szemetek a pasik”, akinek el lehet panaszolni, hogy a helyi alfa – akit annyira vágyik minden nő – hogy viselkedett.

Egy bétahím bizonytalan és nem tud bánni a nőkkel. Megerősítésre vár másoktól. Nincs annyi magabiztossága, hogy döntsön, nincs annyi tettvágya, hogy megvalósítsa álmát. Bizonytalansága sugárzik, amit megéreznek a nők: Ennek eredménye sajnálat és elutasítás.

Egy bétahím öntelt. Döntési bizonytalanságai ellenére azt hiszi, hogy ő jobb másoknál – jobb a riválisnál. “Ő egy alfahímnél sokkal többet tud nyújtani. Ő odaadna mindent a nőnek / a nőért.” Ő idegesen hiszi és bizonygatja, hogy ő az aki jobb. És pont ez a jellem ami a legkevésbé sem vonzó.

Egy bétahím féltékeny és agresszíven meg akarja védeni a “gyengébb nemet”. Azonnal odaszalad a fehérnép segítségére, ha meglátja, hogy egy “rosszfiú” flörtöl vele – mivel igazából saját magának szemelte ki a Nőt, de képtelen lépni. Azt hiszi, hogy ez a közbelépés, ez a fényes páncélzatú lovag jellem, amivel elhárítja más hímek közeledését majd meghozza az eredményt és egyszer csak valami oknál fogva észreveszi őt “A Nő”.

Egy bétahímen látszik, hogy nem ura a helyzetnek. A testbeszéde kapkodó, nyugtalan. Reagál a környezetére, függ tőle, mert a környezet határozza meg őt – nem pedig fordítva.

Egy bétahím első számú és egyetlen célja a nők kiszolgálása. Egy papucs, aki a nőket mennyei angyaloknak képzeli, akik talán lesznek oly kegyesek, hogy lenézzenek őrá. Figyeli kutatja, kiéhezetten keresi a jelet, a megerősítést, ami talán zöld utat jelenthet számára – persze csak, ha A Nők is úgy akarják.

Mi a tanulság?

Legyél alfa. Nyeld le a piros pirulát!